fbpx
Loving Hut Лого
Loving Hut е най-голямата международна верига вегански заведения в света – над 200 места, простиращи се в множество страни в Азия, Европа, Северна и Южна Америка, Австралия, Африка и Нова Зеландия.
Loving Hut София е първото веганско заведение от веригата в България. То се намира на улица Раковски 113 в центъра на град София – в близост до Националната опера.

Красимир и Гергана Керашки, основатели на Loving Hut Sofia


Основатели на Loving Hut Sofia са Гергана и Красимир Керашки. В началото те започват дейността си в Пловдив през 2014 под името „Кухня Вега“ с доставки на веганска храна по домовете. По-късно са се включват на фермерските пазари в Пловдив.
След като са поканени от Хранкооп София започват да участват и на фермерските пазари на Римската стена и пазара Иван Вазов, където имат изключителен успех и клиенти, очакващи с нетърпение вкусотиите им да пристигнат от Пловдив. Голямата мечта на Гери и Краси обаче е да отворят веган здравословно заведение, което да е отворено всеки ден за желаещите да се докоснат до вкусната и здравословна веганска храна. Такава възможност се появява и през април 2015 година те се преместват от Пловдив в София и отварят първото заведение Loving Hut в България.
В Loving Hut Sofia не се използва бяла захар. Сладкишите са подсладени с плодове, агаве или различни видове петмез. Също така не се използва слънчогледово рафинирано олио, а мазнини, които са устойчиви и не стават токсични при термична обработка каквито са тези от оризови или гроздови семена, кокосово масло… На обяд се готвят също и храни без никаква добавена мазнина. В печивата се използва брашно от лимец, смляно на място. В заведението няма микровълнова печка. Готви се пред нашите клиенти, като заведението разполага също и със зала с маси и столове!
Loving Hut е създаден с визията, че всички живи същества могат да живеят в мир, любов и хармония заедно. Заведенията предлагат на своите клиенти ястия с превъзходен вкус, високо качество и здравословни чисти вегански съставки.
В същността си Loving Hut иска да пресъздаде Любящия Небесен Дом, изпълнен с божествена светлина и топлота, където се сервира пълноценна Любяща храна за тялото, ума, сърцето и душата.
Всички съставки в менюто са направени от здравословни изцяло растителни съставки. Всяко заведение Loving Hut по света е индивидуално и с възможност да избира свое собствено меню, което позволява всяко място да има своята уникалност.
Loving Hut е пример за това, че веганското хранене е по-здравословно, по-състрадателно и е единствената храна за устойчив живот на цялата планета. Заповядайте в света на вкусната веганска кухня. Добър апетит!
Бъди Веган. Създавай Мир.
_ _ _ _ _ _ _ __

Щастливи сме да съобщим, че нашето заведение „Loving Hut Sofia“ спечели доверие и одобрение по проект “ Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19″. Получена е финансова подкрепа от Европейския фонд за регионално развитие чрез програма „Иноваци и конкурентоспособност“ . С оказаната финансова подкрепа от ЕФРР чрез ОПИК ние ще продължим да радваме Вас – нашите клиенти с вкусна и здравословна храна, запазвайки богатия си асортимент от солени и сладки веган изкушения!