fbpx
Шоколадова торта

Споделяме с Вас рецепта за сурова шоколадова торта. Рецептата е за торта с 8 парчета. Ако искате по-малка торта, може да съкратите количествата на продуктите.

Необходими продукти:

За основата:

– 1 ч.ч. орехи

– 20 обелени фурми

– 2 с.л. сурово био какао

Крем:

– 1 ч.ч. кашу

– 2 с.л. сурово био какао

– 15 фурми

– 2 с.л. разтопено сурово био кокосово масло

– 2 узрели банана

– био ванилия на прах

– 2 с.л. хусх

– малко вода при необходимост

За основата – в купата на кухненски робот смилате орехите, така че да станат на ситно. След като се смелят може постепенно да добавите докато се бъркат в робота 20 почистени от костилки фурми. Добавяте също и 2 лъжици сурово био какао на прах. Суровото какао е по-ароматно от обикновеното. Цялата смес трябва да стане плътна и лепкава като тесто. Разстилате сместта на дъното на форма за торта. Може да си сложете хартиена подложка за торта, за да Ви е по-лесно да я извадите от формата после.

За крема – След като сте готови може да приготвите продуктите за крема. Него също ще смелим в купата на кухненския робот. Първо смилате кашуто с бананите и кокосовото масло. След като станат кремообразни добавяте суровото какао, ванилия  и фурмите. Ако трудно се смилат може да добавите малко вода. Ако прекалите с водата, кремът ви може да стане прекалено течен и да не стегне. Накрая добавяте и две лъжици хуск, които ще помогнат на крема да стегне. Спазете реда на слагане на продуктите, за да нямате затруднения при получаване на консистенцията.

Изсипвате и разстилате крема върху основата на тортата. Слагате в хладилник или фризер и оставяте да стегне. Може да украсите тортата по Ваше желание с ядки, кокосови стърготини или плодове. Да Ви е сладко!